Herkes İçin Aikido
Eylül 10, 2010, 01:11:30 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forum Torii Dojo Türkiye Aikikai Aikido Ankara forumudur. Aikido ile ilgilenen herkese dojomuz ve forumumuz açıktır.

Ana Sayfa   Yardım Üyeler Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7
  Yazdır  
Gönderen Konu: Neden Aikido  (Okunma Sayısı 5372 defa)
arzu
Torii Dojo Üyesi
Forum Sensei'si
*

« Yanıtla #75 : Kasım 17, 2009, 03:32:32 ÖS »

KENDİMCE SEBEBLER:
1-)Koskocamaaaaan bir aile sahibi oldum.Çok ama çok güzel ,güvenilir,iyi insanlar buldum.Onlar beni ve kızımı aralarına aldı.
2-)Teknikleri kendi çapımda az buçuk da olsa yapabildikçe kendime güvenim geldi.
3-)Sınavlara girip sertifika aldıkça kendimle gurur duydum.
4-)Aikidoyu tanıdıkça ne kadar estetik ve anatomiyi çok iyi uygulayan bir spor olduğunu gördükçe hayranlığım artıyor.
5-)İnsanların yeni katılanlara biraz olsun yardımcı olabilmek için çırpındığını gördükçe mutlu oluyorum.
KISACASI AİKİDO BENİ MUTLU EDİYOOOOOR  Kahkaha
doğan kunduracı
doğan
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #76 : Mart 08, 2010, 10:19:07 ÖS »

emekli olduktan sonra spor yapmaya devam etmek istedim daha öncede body salonlarına gittiğim için değişik spor yapma ihtiyacı hissetim aikodo hakkında güzel şeyler duymustum ve salon araştırması yaptım internetten adresınızı bulup salona geldim banu hocamın teşfikiylede başladım ama ne yalan söyliyeyim salonda benden yaşlısı olmadığınını görünce yapamıyacağım endişesine kapıldım yinede devam ettim her ne kadar genşler kadar teknikleri doğru uygulayamasamda da yine azimle gelmeye devam edeceğim taaki kovulana kadar.barış hocamın sabrı içinde ayrıca teşekkürler.

hayallerinizi yüksekte tutmayınız ki ulaşabilesiniz
mirkan06
mustafa KILIÇ
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #77 : Mart 09, 2010, 12:27:44 ÖÖ »

Bu sorunun tek cevabı var aslında;Aikido'yu seviyorum,ama bizden istenen cevap bu değil tabikide, neden sevdiğimiz... Yaklaşık üç ay öncesine döndüğümde, aklımda uzun  zamadır yapmayı planladığım bir iş vardı. Bir uzak doğu sporu yapmak,ama daha çok istediğim bir   samuray gibi kılıç kullanmayı öğrenebilmekti .Bu imkanın aikido sporunda olduğunu öğrendiğimde hemen orada kararımı verip torii dojo ya kaydımı yaptırdım. ama işin içine girdiğimde, aslında aikido nun bir savunma yada kılıç sporu olmadığını, şahsına münhasır bir tarzı olduğunu anladığımda ''evet mustafa yıllardır aradığın disiplin buymuş'' cümlesini aklımdan ve gönlümden geçirdiğimi hatırlıyorum.Tabiki içimde gelen bu sesin oluşmasındaki en önemli sebeplerden ilki aikidonun kendi içindeki hiyerarşisi ve saygısı.İkincisi ve benim için daha önemli olanı budur,Barış hocamın sabırlı,saygılı,kültürlü, ölçülü tavır ve tutumlarıdır.Bilirsiniz ki bir ortamda acemi olmak kadar kötü bir durum yoktur bütün gözler sizin üzerinizdeiken ilk defa yapmaya çalıştığınız bir tekniğe kendi içinizden kendinize gülerken barış hocanın sabırlı metanatli birşekilde izlemesi beni etkilemedi dersem yalan olur.Bu sebepten dolayı torii dojo ya dahada bağlandım tabiki grup arkadaşlarımın yardımlarınıda unutmamak gerekir.Tekrar neden aikido sorusuna dönersek üçüncü sebep olarak da  aikidonun kendi disiplini içindeki o dingin halini ve herangi bir tehlikeyi bertaraf etmeye kalkıştığımızda o dinginliğin nasıl bir dinamizm'e dönüştüğüne şahit olmamı gösterebilirim işte bu yüzden aikido  iyiki aikido ile tanışmışım herkese sevgiler saygılar..Mustafa KILIÇ.
Cengiz Adıgüzel
CA
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

cengiz.adiguzel@mynet.com
E-Posta
« Yanıtla #78 : Mart 09, 2010, 01:55:57 ÖS »

Ben gençliğimde bir uzak doğu sporu olan TaeKwon do yapmam nedeniyle savunma ve saldırı sporlarına yabancı değilim. Bu sporu bırakalı 22 sene kadar oluyor. Aikido yu da yaklaşık olarak 2,5 yıldır yapmaya çalışıyorum. Hayatımda herzaman spor vardı. Ama yaş ilerledikçe son altı yedi yıldır hareketsiz kalmak, spor alışkanlığı olan birisi için inanın çok zor oluyor. Bunu kendime yakıştıramadığım için beni zorlamayacak, hareketli olmamı destekleyecek ve yaş ile ilgili sorunu olamayan bir sporla uğraşmalıyımdım ve mutlaka bir şeyler yapmalıydım. İnternet üzerinden araştırıken birde  kardeşimin dokturunun Akido ile uğraştığını sohbet esnasında öğrendiğimde ona yönelmiştim. İnternet üzerinden Aikodun nasıl bir şey olduğunu, yapıp yapamayacağımı araştırıken; Bir gün trenle giderken koltukların birinde oturan yolcunun yanında aikido yazan bir çanta gördüm. O yolcu ile tesadüfen aynı istasyonda inmiştik.(Gerçi aklıma koymuştum nerde inerse insin onunla konuşmalıydım diyede ayrıca heyecanlanıyordum kendi kendime) Tanımadığım O kişiye; Akiodo ile ilgili bana bilgi vermesini rica ettiğimde bu görüşmemiz yaklaşık 1, 1,5 saat kadar sürmüştü. O kişi Kurtuluş Gönül'ün ta kendisiydi. Konuşmadan sonra heyecanım daha da artmıştı. Ertesi gün Tandoğan Dojoya gelip Okan Hocanın dersini başından sonuna kadar izleyip, bir sonraki gün kuşağımı ve elbisemi alarak Yusuf hocamın dersinde kendimi buluvermiştim..

Eveeet çocuklaaar, masaldan da anlaşılacağı üzere  o yaşlı adam Akidoyu severek ve isteyerek halen hiç bir seansı mümkün olduğu kadar kaçırmadan, ve yaşını da hiç bir şekide sorun etmeden herkesi severek ve saygı duyarak Akido sproruna halen devam etmektediiirr.

Siz Siz olun sakın başladığınız bu sporu(Aikidoyu) yarım bırakmayın ve gençliğiniz kıymetini iyi değerlendirin..Hepinize saygılar sunarım...
« Son Düzenleme: Mart 09, 2010, 02:01:44 ÖS Gönderen: Cengiz Adıgüzel » Kayıtlı

Herşey mükemmel gidiyorsa , mutlaka sorun var demektir.
BarisKilichan
Administrator
Bu foruma Aikido'yu getiren

« Yanıtla #79 : Mart 09, 2010, 02:47:21 ÖS »

Tanımadığım O kişiye; Akiodo ile ilgili bana bilgi vermesini rica ettiğimde bu görüşmemiz yaklaşık 1, 1,5 saat kadar sürmüştü. O kişi Kurtuluş Gönül'ün ta kendisiydi.

ben bu ilişkiyi bilmiyordum Gülümseme
Cengiz Adıgüzel
CA
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #80 : Mart 09, 2010, 03:06:47 ÖS »

Barış Hocam, o anlamda değil de, bununla uğraşan ve uğraştığı bilgisi kadarı ile anlatmaya çalışmıştı..

BarisKilichan
Administrator
Bu foruma Aikido'yu getiren

« Yanıtla #81 : Mart 09, 2010, 03:11:02 ÖS »

yok yani gerçekten kurtuluş'un böyle bir şey yaptığını, o şekilde bizim dojoda Aikidoya başladığını bilmiyordum. Çok güzel geldi bana. Yani kurtuluş'un uzun uzun anlatması, o güveni uyandırması, senin gelip bakman, sonrası vs vs... (tam anlatamadım ama işte böyle bi şey)
Cengiz Adıgüzel
CA
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #82 : Mart 09, 2010, 03:14:05 ÖS »

Barış hocam, o kadar süre konuşmadı tabiki. benim de çenem düşerse tam düşer. onlardan birinde denk geldi demek ki..

_kivircik_
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

« Yanıtla #83 : Mart 09, 2010, 05:42:25 ÖS »

Her ne kadar aklimdan `hangi birini sayayim ki` tarzi bir dusunce gecerken  `ya simdi ne diyim ki geciyordum ugradim`bazinda yanlis anlasilmis da olsam aikidoyu uluslararasi hukuk dersinden bile daha ciddiye aldigimi hararetle belirtmek isterim -uluslararasi hukuktan kalinca okul uzuyor- . Aikido olmasaydi arjantin tangoya gidicektim, yazi tura attim tarzi sac bas yolduracak bir gerekceyle de gelmek istemiyorum zira buraya yazilanlar derste yol su elektrik olarak geri donebilir.

1)Aikidoya baslamadan once youtube da ne kadar aikido videosu varsa izlemistim.Bir insanin karsindakinin bilegini tuttuktan 1.5 -2 sn sonra kendini yerde bulabilmesi fikri cok yaratici gelmisti.

2)Bence aikido fiziksel kuvvet konusunda bir iddiasi olmayan nazikce `mobil insan` mizahi olarak `cep herkulu` seklinde tabir edilen birisi icin daha etkili ve bence daha az yorucu - taekwondo ya da gitmistim.-
Bir bayan olarak asiri guc gerektirmeyen bir dovus sporunun bunyeyi daha az hirpaladigi fikrindeyim.

Etkiliden kasit, bir bayanin yarma gibi bir adami duvardan duvara carpabilmesi kadar abartili bir ornek degil tabi,benim beklentim de kalkip disarda bir saldirgani hastanelik etmek degil.Siddet konusunda usengec bir insanim ve Haftanin 3 gunu aikidoya gelme sebebini de `oldu da densizin -cirkin sifatlar kullanmayayim- biriyle muhatap oldum, arbedeyi minimumda tutarak nasil tartaklanmamayi basabilirim` seklinde toparlayabilirim.

3) En az calisilan dovus sporu kadar calisilan ortam ve insan iliskilerinin de o dovus sporunun devamliligi konusunda etkili oldugunu dusunuyorum.Burdan once devam ettigim ortamda hocamiz sadece bir hareketin nasil dogru yapilabilecegini ogretmeye ugrasirken burda bir hareketin kac farkli sekilde yanlis yapilabilecegini dogrusuyla birlikte ogretebilecek hocalardan ogrenebilme sansim var.  Sırıtan sans iste Ney

4) Beni dogiyle gorunce tedirgin olabilecek insanlar taniyorum.

« Son Düzenleme: Mart 11, 2010, 12:29:14 ÖS Gönderen: _kivircik_ » Kayıtlı

'Dare to be what you are, and learn to resign with a good grace all that you are not.'
Henri-Frédéric Amiel
balisverisci
İdari Yönetici
Forum Sensei'si

E-Posta
« Yanıtla #84 : Mart 09, 2010, 06:00:25 ÖS »

Cengiz abi gerçekten masal gibi anlatmışsın. Ben de ilk kez şimdi duyuyorum Kurtuluş'un sana yardımcı olduğunu. İyiki başlamışsın, bak seneye hakama derslerinde beraber çalışıcaz değil mi ama Sırıtan

Gün, arjantin tangoyu da öneririm ama aikidoyla birlikte  Göz kırpan birbirlerini çok güzel tamamlıyorlar.
Dogiyle kimin karşısına çıkacaksan baher ver hemen bi hakama ayarlayalım. Daha da bi etkileyici ol.  Şaşırmış
Kutlu
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #85 : Mart 09, 2010, 08:22:29 ÖS »

öss nedeniyle ara verdiğim spora tekrar başlamam gerekiyodu bunun için daha değişik ve sıradışı bir spora yönelmek istedim bi çok spor araştırdım farklı alanlarda, aradığım sporun düzeni disiplini estetikliğiyle Karizmatik Karizmatik aikido olduğunu anladım  Gülümseme
Barış Güzel
Torii Dojo Üyesi
Forum Sensei'si
*

E-Posta
« Yanıtla #86 : Mart 09, 2010, 08:34:45 ÖS »

Cengiz Abi saygılar sevgiler..Yazı pek hoş olmuş  Gülümseme Cuma günü bir terslik olmaz ise geleyim de göreyim sizleri. Görüşmek üzere selamlar herkese.
sefakaya
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #87 : Mart 09, 2010, 08:58:31 ÖS »

Güzel soru. neden aikido...?

Bazı insanlar vardır, arkadaşları   bazı  sporları yapıyor diye o sporlara yönelirler. Bazı  insanlar  da vardır, kendi özelliklerine uygun sporları araştırır ve o sporlarla ugraşırlar. Bende onlardan biriyim. Aikido yu  zor olduğu icin, ayrıntısı çok oldugu icin sectim. Bence Aikido   mükemmelliği tamamlayan bir  spordur.  Beni  cezbeden diğer bir özellikte aikidonun zenginligi olmuştur. Bir  teakwon do da . bir  box ta  yapacagınız teknikler  10 u geçmez. Ama  Aikido da  390  taneden fazla teknik oldugu biliyorum.

Aikido çalışmaktan ve Torii Dojo  üyesi olmaktan çok mutlu ve gururluyum.

Ersin Öztürk
eturk
İdari Yönetici
Forum Shihan'ı

Site E-Posta
« Yanıtla #88 : Mart 10, 2010, 01:34:06 ÖS »

Alıntı sahibi: sefakaya link=topic=21.msg3096#msg3096 date=1268161111
Aikido da  390  taneden fazla teknik oldugu biliyorum.
[/quote
" Ne zaman hareket etsem o Aikidodur" M. Ueshiba

Aikido Ankara
alirıza
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #89 : Mart 10, 2010, 09:29:14 ÖS »

aikido çünkü en etkili en az kuvet uygulayarak karşıdaki kişiyi etkisiz hale getire bildiğimiz için
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!