Herkes İçin Aikido
Eylül 10, 2010, 12:40:54 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Bu forum Torii Dojo Türkiye Aikikai Aikido Ankara forumudur. Aikido ile ilgilenen herkese dojomuz ve forumumuz açıktır.

Ana Sayfa   Yardım Üyeler Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: Aikido öğrenirken silah tekniklerini çalışmak ne kadar önemli?
Çok önemli
Pek önemli değil
Hiç önemli değil

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Silah çalışmaları  (Okunma Sayısı 3363 defa)
BarisKilichan
Administrator
Bu foruma Aikido'yu getiren

« : Mayıs 02, 2008, 03:59:18 ÖS »

Jo, bokken ve tanto ile yapılan teknikleri Aikido çalışmalarında ne kadar önemli buluyorsunuz?
Tarkan
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

icky2005@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2008, 05:34:12 ÖS »

Slm.
Özellikle bokken ile yapılan tekniklerin Aikidonun temelini oluşturduğunu biliyordum. Bu tekniklerin ne kadar önemli olduğunu, gerek çok kısa bir süre önceden girmeye başladığım Ali Uludağ Sensei nin silah derslerinde ve gerekse Gaku Homma Sensei nin Bursa seminerinde bizlere anlattıkları ile tekrar tekrar gördüm, görmeye de devam ediyorum ve özellikle kendimi vererek yapmaya çalışıyorum. 

Ayrıca, Ali Uludağ Sensei nin derslerine girdikçe, keşke bu derslere daha erkenden başlayabilseydik diye içimden geçmiyor değil.
Sevgilerimle

Herkes İçin Aikido
Hayrettin Süzer
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2008, 11:14:11 ÖS »

yaw tarkan aferim valla bende aynı şeyleri diicektim saol Sırıtan Sırıtan Sırıtan
Apprentice
Apprentice
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2008, 04:38:20 ÖS »

Bence burada bir denge tutturabilmek lazım, silah çalışmalarının Aikido nun parçası olduğu gerçeği tartışılmaz bir nokta
(O' Sensei nin kendisi de öğrencilerinin en az bir silah tipinde ustalaşmalarını istermiş) ama öte yandan beyaz yada kahverengi
seviyesinde yanlış kafaya oturabilecek silah teknikleri / tutuşları vs nin boş el teknikleri de bozabilme tehlikesi var bana göre.
Bir diğer noktada bu tip bir çalışmanın sadece kata olarak değil ama boş el / silah şeklinde yapılması daha yararlı olur ki
(Homma Shihan, Ali Shihan benzeri) bu tip çalışma da benim bildiğim Iwama Dojo stili oluyor, Hombu Dojo değil.

Do or do not..There is no such thing as try..
mekarpatx
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2008, 09:30:09 ÖS »

Aikido'daki silahların diğer savunma sanatlarında olduğundan farklı bi amaçla kullanıldığını düşünüyorum.
örneğin bokken ile kesme değil yön verme yaparız ( ya da ben öyle biliyorum) mesela shionage böyle bir tekniktir. kesme işlemini ukeye yapmayız. uke sadece yaptığımız dairesel kesme hareketi ile düşer.

Aikido'da silah kullanımı çok derin bir konu. bu konu ile ilgili yazılmış kitaplar bile var. okumak lazım.
redarmadillo
emrah
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2008, 03:50:28 ÖS »

jo,bokken ve tanto teknikleri hakkında bilgim çok çok çok az (hatta yok diyelim en iyisi) olduğu için aslında bi yorum da yapamam.AMA  Sırıtan,tanto tekniklerini günümüz Türkiye koşulları (özellikle cuma günleri,kurtlar vadisi sonrası) genelinde düşünürsek ki; bıçakla tehtid ve yaralamayı eklesek yeter, baya önemli olduğu kanısındayım.

çoğunlukla zararsız
bberktas
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2008, 01:51:37 ÖS »

Aikido'da silah tekniklerini konuşmak için daha çok fırın ekmek yemem gerek ama en azından bu düzeydeki fikirlerimden bahsedebilirim.

Yapması da seyretmesi de çok zevkli. Hangi erkek en az bir kere kendisini elinde kılıçla hayal etmemiştir ki?

Her ne kadar eski silahlar gibi görünse de günümüzde de uygulama durumu doğabilir. Maçlarda döner bıçağı ile saldıran biri kılıçla saldırıyor sayılabilir. Sırasında bir şemsiye, süpürge sapı vb. jo gibi kullanılabilir belki.

"Silahla yapılabilen her teknik boş elle ve boş elle yapılabilen her teknik silahla yapılabilir" sözünün anlamını ancak sezinleyebilecek düzeyde bilgi sahibiyim. Her ikisininde diğerini tamamlayan ve geliştiren bir yönü olsa gerek. Silah tekniklerinin olağanüstü ışıltısı biz beyaz tenli ya da birazcık bronzlaşmış renkte kemerlilerin tenlerine zarar verir mi bilmiyorum ama bu teknikleri daha fazla çalışabileceğimiz zamanları sabırsızlıkla bekliyorum.

Pek sık çalışamadığımızdan mı nedir şimdilik benim 31 jo katam aşağıdaki gibi

http://img138.imageshack.us/img138/8589/jo31uo4.jpg
özgüncan
özgüncan
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2008, 05:15:24 ÖS »

öncelikle izlemesi çok zevkli Gülümseme eğer ki izlemesi bu kadar zevkliyle yapması heralde çok daha zevklidir. bilemiorum ben zaten aikido antremanlarında çok mutlu oluyor çok eğleniyorum aslında. heralde silah eğitiminden daha da haz duyucam gibi geliyor bana. bu yüzden sabırsızlanıyorum silah eğitimi alacağım günler için Göz kırpan

yarın ölcekmiş gibi yaşa, sonsuza kadar yaşayacakmış gibi öğren.
ali uke
Torii Dojo Üyesi
Forum Kohai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #8 : Kasım 07, 2008, 06:06:12 ÖS »

bende bu konuda özgün abiye katılıyorum izlemek çok güzel izlemek bu kadar güzelse yapmak kim bilir ne güzeldir Kahkaha Kahkaha
özgüncan
özgüncan
Torii Dojo Üyesi
Forum Senpai'si
*

E-Posta
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2009, 12:09:58 ÖÖ »

hocam bir arkadaşım hiç boş el tekniği çalışmadan aikidonun sadece silah tekniklerini öğrenebilir miyim onun için ders alabilir miyim diye sordu? bende 2 kuruşluk aikido bilgimle cevap vermektense soruyu size yöneltip arada aracı olayım dedim  Gülümseme 

yarın ölcekmiş gibi yaşa, sonsuza kadar yaşayacakmış gibi öğren.
Barış Güzel
Torii Dojo Üyesi
Forum Sensei'si
*

E-Posta
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2009, 07:31:17 ÖÖ »

Benim aikidoya başlama sebeplerimden biri bokkendir. Şahsen dojoya ilk kez bilgi almak için geldiğimde silah derslerinin verilip verilmediğini özellikle sormuştum. Kişisel tercih olarak görsem de silah tekniklerinin özellikle de bokken tekniklerinin öğrenilmesinin boş el teknikleri ile ilgili akılda kalan sorular var ise cevaplayabileceğini düşünüyorum. Henüz kendimi yeterli görmediğimden olsa gerek hiç silah dersine girmedim. En kısa zamanda bu eksikliği de giderebilmek niyetindeyim.

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!